My Dubrovnik je jedinstvena video-igra koja kombinuje elemente gradskog menadžera i istorijskog otkrića

 

Mobilna igra My Dubrovnik, svojevrsni SIm City s gradom Dubrovnikom u glavnoj ulozi, na Google Play-u i AppStore-u bi se trebala pojaviti u februaru.

My Dubrovnik je igra koju je osmisila dubrovački advokat Viktorija Knežević. U IT krugovima poznata po pokretanju web stranice OcijeniMe.hr, koju je Agencija za zaštitu ličnih podataka (AZOP) nedavno ugasio.

Obzirom na određenu dozu političkog aktivizma usmjerenog prema neugodnih iskustvima koja građani imaju s javnom upravom, može se naslutiti da će i nova igra imati barem malo doticaja s dubrovačkom stvarnošću.

Baš kao u SIm City-ju, igrači koji će da igraju My Dubrovnik baviće se upravljanjem gradom. Paralelno će da otkrivaju i istorijske priče skrivene u samoj igri. U igri će se prikazati prekrasni svijet starog grada Dubrovnika, njegovih ulica, spomenika i veličanstvenih pogleda.

Web stranica koja najavljuje igru otkriva da će se u njoj spominjati razne istorijske ličnosti. Prije svega naučnici Marin Getaldić i Ruđer Bošković, pjesnikinja Cvijeta Zuzorić, pisac Marin Držić i mornar i bankar Miha Pracat.

Igru su u Unityju razvili kompanija Async Labs, Marko Alerić i Hrvoje Drinovac koji se potrudio napraviti vjerni 3D model Dubrovnika, koji obuhvaća sve važnije lokacije u gradu.

(My Dubrovnik)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.