Vrijednost bitkoina danas je izgubila na vrijednosti 18,72 odsto i pala na 32.902 dolara, u 2:15 po istočnoameričkom vremenu

 

Vrijednost bitkoina dostigla je pre tri dana vrijednost od 40.000 američkih dolara. To je bio nov rekordan nivo svih vremena, a tržišna kapitalizacija bitkoina po prvi put u istoriji dostigla je bilion dolara.

Vrijednost Bitkoina je 2. januara prvi put premašila vrijednost od 30.000 dolara, a samo nekoliko nedjelja ranije ta kriptovaluta je prvi put dostila 20.000 dolara.

Prošle godine, cijena bitkoina se gotovo učestvorostručila, dostižući nivo iznad 29.000 dolara.

Investiciona banka „JPMorgan“ objavila je u ponedeljak smjelu dugoročnu prognozu o ciljanoj cijeni bitkoina, tvrdeći da bi ova kriptovaluta mogla da se popne na čak 146.000 dolara takmičeći se sa zlatom kao „alternativnom“ valutom.

Da li je Bitkoin dobra investicija, ostaje da se vidi. Za one koji su zainteresirani za rudarenje ili trgovinu, njegova, za sada i dalje velika vrijednost svakako predstavlja atraktivnu investiciju.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.