Blizzard diže napetost u želji da još malo zagrije publiku pred sam izlazak njihovog dugo očekivanog četvrtog poglavlja Diablo franšize, najavivši novi story trejler za igru. Namjera ovog trejlera je da igrače upozna sa svim elementima priče koji će biti vitalni za njihovo iskustvo u igri, kao i priskrbi ukus nekih novih sinematičnih scena koje će se moći vidjeti u punoj verziji igre.

Diablo 4 nudi potpuno novo iskustvo avanture u uspješnoj franšizi. Neke od prikazanih sekvenci bile su poznate onima koji su igrali u beta verziji, kao što je scena kada Lilith stiže u početni grad Nevesk u Diablo 4. Međutim, nekoliko novih scena može se videti kroz cijeli trejler, od kojih mnoge izgleda da su iz pune verzije ključne bitke između sljedbenika Church of Light i vojski Pakla. Od klipova koji pokazuju vitezove kako se bore sa ogromnim demonom, Inarius koji se suočava sa moćnim čudovištem sam i Reverend Mother Prava koja je preplavljena neprijateljima, igrači će imati prilično uzbudljivo iskustvo u punoj filmskoj verziji.

Lansiranje igre Diablo 4 je tu odmah iza ugla. Iako puno izdanje izlazi uskoro, fanovi mogu istraživati mračne kutke Sanctuary-a u ranom pristupu već od 2. juna.