Microsoft se ponovo udvara gejming zajednici; ovo puta sa novom opcijom za Edge, koja se zove Edge for Gamers mod. Kompanija želi da fokusira svoju pažnju na potrebe gaming zajednice, tako da će korisnici moći da uživaju u video igrama bolje, čak i kada ne igraju.

Prvi izvještaji ukazuju na to da će Edge for Gamers donijeti mnogo poboljšanja, u obliku većeg fokusa na video igre. Najnoviji pregledač će dobiti svoj domaći homepage koji se oslanja na omiljene igre korisnika, pri čemu će biti ponuđene i aplikacije Posebne opcije poput novčanika za video igre, biblioteke za igru i drugo. Poboljšanja ne završavaju tu.

Edge for Gamers

Kako bi se izbjeglo zauzimanje prevelikog prostora u pregledaču, Microsoft-ovi inženjeri razvili su sistem optimizacije prostora za igre. Osim toga, Microsoft je dodali Dark mod, koji omogućava korisnicima da mijenjaju UI po želji.

S obzirom da je Edge for Gamers još u ranoj fazi razvoja, još uvijek nema velike interakcije prilikom uključivanja moda za video igre. Međutim, Microsoft-ovi potezi definitivno pokazuju da je kompanija posvećena zadovoljavanju potreba gaming zajednice.