Warner Bros. Discovery je završio tranziciju HBO Max-a i Discovery+ u jednu objedinjenu uslugu striming servisa pod nazivom Max. Rebrendirana usluga je sada dostupna u SAD-u i dolazi s dodatnim sadržajem za najskuplji Max Ultimate cjenovni nivo (19,99 USD mjesečno) s ukupno 1000 novih filmova i TV emisija u 4K kvaliteti.

U saopštenju za javnost nalazi se potpuna lista 4K sadržaja i spominje se da će većina Max korisnika automatski ažurirati svoje aplikacije dok će drugi biti zatraženi da preuzmu ažuriranu aplikaciju na svoje uređaje. Korisnicima HBO Max-a će se njihovi profili, avatari i informacije o plaćanju i historija gledanja automatski prebaciti na Max.

Svi Warner Bros. filmovi objavljeni ove godine u budućnosti će biti dostupni za strimanje u 4K na Maxu kada budu otpremljeni. Max također donosi Dolby Vision, Dolby Atmos i HDR 10, a određene TV serije i filmovi bit će dostupni u poboljšanom režimu od 60 fps. Očekuje se da će Max biti lansiran u Latinskoj Americi kasnije ove jeseni, dok će Evropa, Azija i druge regije dobiti ažuriranu uslugu 2024. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=IlNofPKN3Vg