Pre nekoliko godina, nakon što je Diablo Immortal otkriven na BlizzConu, saznali smo da Blizzard takođe radi na brojnim drugim mobilnim igrama, od kojih su neke smještene u Warcraft univerzumu. Ove godine, jedna od ovih igara je zvanično najavljena, ali izgleda da Blizzard odustaje od dva druga projekta na kojima se već dugo radi.

Prema izvorima koji razgovaraju sa Bloombergom, Blizzard je ove godine otkazao dvije nenajavljene mobilne Warcraft igre. Jedan, kodnog naziva „Neptun“, trebalo je da bude novi Warcraft MMO za mobilne uređaje i bio je u razvoju već više od tri godine. Projekat je dijelio mnoge sličnosti sa WoW-om i očigledno je započet kao direktni port pre nego što je evoluirao u sopstveni spin-off u istom univerzumu.

Orbis, igra inspirisana Pokemon Go-om, bila je u razvoju više od 4 godine prije nego što je otkazana ranije ove godine.

Pročitajte još: Igrice za telefon – 10 najpopularnijih u 2021.

Prema izvještaju, ovi naslovi su ukinuti zbog poslovnog spora između Activision Blizzarda i njegovog mobilnog partnera, NetEase. Dvije kompanije nisu se slagale oko uslova njihovog posla i na kraju su odlučile da otkažu ove projekte, koji su dugo bili u razvoju i u koje su već uložena značajna sredstva.

Blizzard je počeo da radi na mobilnim igrama prije mnogo godina sa ciljem da poveća prihode između glavnih izdanja za svoje osnovne franšize. Međutim, ova inicijativa do sada nije bila veoma uspješna, što je rezultovalo više otkazanih projekata nego objavljenih. Ipak, stvari počinju da se okreću. Diablo Immortal je lansiran u junu i već je zaradio 100 miliona dolara prihoda. Kasnije ove godine, Warcraft Arclight Rumble će takođe biti objavljen.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.