Overwatch liga kreće na stanku usred nove pandemije virusa korona. Blizzard objavio da Overwatch liga otkazuje sva dešavanja planirana za mart i april. Liga kaže da još uvijek radi na utvrđivanju kada i gdje će te igre biti održavane u budućnosti.

„Radimo ruku pod ruku sa našim timovima da vidimo da se svi mečevi igraju kada to bude sigurno i logistički izvodivo, ostajući što bliže našem prvobitno planiranom rasporedu“, kaže liga u izjavi. „Razmatramo razne mogućnosti koje su u ovom naumu dostupne za izvoz, tako da se svi timovi – uključujući i one koji su prethodno bili pod uticajem zakazivanja promjena u Kini – mogu vratiti onome što rade najbolje.“

Otkazani mečevi Overwatch lige uključuju događaje predviđene za Floridu, Toronto, San Francisko, Atlantu, London, Dallas, Washington, Boston i Pariz. „Razgovarali smo o svakom mogućem scenariju, zajedno sa svim preventivnim mjerama koje bismo mogli preduzeti za spas ovog događaja“, navodi se u saopštenju San Francisco Shock-a. „Na kraju su bezbjednost igrača i zdravlje naših navijača najvažniji i ako nismo bili uvjereni da možemo osigurati i jedno i drugo, ne bismo mogli sa dobrom savješću ići naprijed sa vikend događajem.“

Liga je prethodno otkazala sve igre koje su postavljene u Kini i na kraju ih premjestila u Južnu Koreju, a potom je i tamo otkazala. Vrijeme je posebno teško za OWL, koji je proveo prve dvije godine postojanja sa sjedištem u LA pre nego što je prešao na gradski format za sezonu 2020. Prije današnje stanke, brojne ekipe u ligi – naročito one sa sjedištem u Aziji – ove su sezone jedva odigrale jedan meč. Neke još nisu igrale.

 

Šta će biti sa Call of Duty ligom i da li će prijeći na online način takmičenja

 

Nije jasno da li će ovo uticati i na Call of Duty League, kojom takođe upravlja Activision Blizzard i ima sličnu gradsku strukturu. „Takođe se razmatraju i raspored Call of Duty League, a mi ćemo podijeliti više informacija što je prije moguće“, saopštila je liga u izjavi.

Blizzard još nije rekao koji će oblik igre na kraju poprimiti, mada su ostale lige probale različite formate. U League of Legends, kineski LPL prešao je na onlajn strukturu bez živog, ličnog elementa, dok je LCK u Južnoj Koreji predstavio buduće igre koje se igraju u praznoj areni. U izjavi na Twitteru, izvršni direktor Activision Blizzard Esports Pete Vlastelica potvrdio je da će se igre i dalje igrati u nekom obliku.

„Da budemo jasni, takmičenja će se održati u martu i aprilu“, rekao je. „Otkazali smo događaje, a ne i takmičenja (mada ćemo morati da pomjerimo nekoliko stvari u rasporedu da bismo ovo uspješno izveli).“

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.