Gamescom je jedan od najvećih svjetskih događaja za obožavaoce video igara, dovodeći programere igara iz cijelog svijeta u Keln u Njemačku kako bi komunicirali s konzumentima i drugim programerima. Međutim ove godine Blizzard preskače Gamescom.

Blizzard je najavio da kompanija planira da preskoči Gamescom 2019, događaj u kojem bi studio obično otkrio novi sadržaj za svoje postojeće igre, kao i izvještaje o napretku svojih budućih projekata. Dok će Blizzard prodavnica biti dostupna u Gamescomu, studio će biti odsutan.

Studio je izjavio da će im nedostajati Gamescom. Ali da odustaju kako bi omogućili kompaniji da zadrži fokus na razvoj svojih postojećih igara i budućih projekata- Međutim čitanje između redova ukazuje da bi Blizzard imao malo toga da se pokaže na događaju ako su prisustvovali .

Novi projekti u razvoju?

U nastavku se nalazi službena izjava Blizzarda o tom pitanju;

Kao dio obnovljenog napora ove godine da održimo naš fokus na razvoj, za naše trenutne igre i naše buduće projekte, nećemo imati štand na Gamescom 2019. Sajam je važan za evropsku i globalnu zajednicu igara, i Propustićemo sastanke sa igračima u Kelnu ove godine. Još uvek ćete moći da nađete Blizzard opremu u prodavnici Gamescom 2019, i radujemo se povratku na platformu gamescom u budućnosti. Također se radujemo što ćemo podijeliti više detalja o projektima na kojima trenutno radimo kada dođe vrijeme.

Na prethodnim Gamescom događajima, Blizzard je objavio nove kratke filmove za svoje Overwatch heroje, World of Warcraft likova, najavio / objavio nove mape / sadržaje za svoje igre i po prvi put objavio neke od svojih igara.

Blizzard overwatch
Blizzard overwatch

Preskakanje Gamescom-a ove godine je najverovatnije zbog Blizzardovog nedostatka glavnih izdanja 2019. godine, s tim da studio nije imao novu World of Warcraft ekspanziju da bi se podigao, Overwatch heroje koje bi pokazali ili otkrili nove igre. Imajući to na umu, ima smisla da Blizzard ne želi da se pojavi na događaju, jer jednostavno rečeno, oni će imati vrlo malo za pokazati.

(IT mixer)