Zbog tekuće nestašice čipova, BMW privremeno isporučuje neka vozila bez podrške za Android Auto odnosno Apple CarPlay, prema izveštaju sajta Automotive News Europe

 

Proizvođač automobila BMW je promijenio dobavljača i počeo da koristi čip koji ne podržava u potpunosti Android Auto i CarPlay. Kao rezultat toga, određena vozila će da dobiju ažuriranje softvera putem mreže „najkasnije do kraja juna“.

Prema izveštaju 9to5Google, provjerom „6P1“ u proizvodnom kodu automobila, može se vidjeti da li automobil dolazi bez podrške. Takođe se čini da su sva pogođena vozila proizvedena u prva četiri mjeseca 2022. godine i da su im krajnje destinacije SAD, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija.

Ovo nije prvi put da BMW isporučuje automobile kojima nedostaju određene karakteristike kako bi izbjegao kašnjenje u isporuci. Prošle jeseni, kompanija je izostavila karakteristike ekrana osetljivog na dodir za neka vozila, takođe zbog globalnog nedostatka čipova.

carVertical banner - sponsored

BMW nije jedini proizvođač automobila koji je usudio na ovaj korak.

Prošle jeseni, otprilike u isto vrijeme kada se BMW borio sa problemom ekrana osjetljivog na dodir, Tesla je odlučila da isporuči neke automobile bez USB portova. Takođe, ranije ove godine, Ford je isporučio neke Explorer SUV vozila bez kontrole za klimu pozadi.

Sada se BMW suočava sa problemom za podršku za Android Auto i CarPlay. Prema izvještaju sajta Automotive News Europe, kada se Mercedes-Benz suočio sa sličnom dilemom, odlučio je da ne uključi potrebne čipove u neka svoja vozila.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.