BMW se pojavio na sajmu CES u Las Vegasu sa  SUV iX Flow modelom automobila koji privlači pažnju tako što mijenja boje pomoću E Ink tehnologije

 

BMW-ov SUV iX Flow je automobil koji mijenja boje na atraktivan, brz i prilično odličan način.

Ovaj električni SUV, koji je predstavljen prošle godine, donosi tako nešto u uvećanoj verziji, ali su neki estetski nedostaci sada ispravljeni, pa nova generacija izgleda atraktivnije. Čak i bez mogućnosti promjene boja!

Naravno, estetika nije sve, ali svakako čini mnogo. Naročito u ovom slučaju promjene boje. Tokom demonstracije, jasno se vidi da automobil za tren oka tamni iz bijelog, a zatim se postepeno, u talasima, vraća u bijelo, gotovo kao da je kompjuterska animacija.

carVertical banner - sponsored

BMW ne otkriva nikakve detalje o ovoj tehnologiji, a očevici iz Las Vegasa kažu da je spoljni premaz navodno veoma osjetljiv na promjene temperature, pa BMW pored ovog koncepta ima i rezervu, u slučaju da previše toplote ili hladnoće spreči da promijeni boju.

Takođe, iz kompanije su naglasili da su pokrili apsolutno čitav spektar boja i da od vozača zavisi koju će izabrati. Dakle, kako god se neko osjećao, moći će to da pokaže bojom automobila.

Ali, svakako, ovome će se najviše obradovati svi oni kojima je teško da se odluče za boju svog limenog ljubimca. Ovim vozilom „pokriće“ ih apsolutno sve!

Jasno je da BMW SUV iX Flow, automobil koji mijenja boje nije tu da osvoji tržište bojama. Cilj ovog koncepta bio je da se pokaže šta su u mogućnosti električni automobili u proizvodnji bavarskog giganta.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.