Slično kao na Twitteru, „Truth Social“ aplikacija nudi mogućnost ‘praćenja‘ drugih osoba i dijeljenja fotografija i videa

 

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp pokreće svoju društvenu mrežu „Truth Social“, a na App Store-u biće dostupna 21. februara, navedeno je na njihovim zvaničnim stranicama, piše Guardian.

Truth Social, alternativa Twitteru koju će lansirati Trump Media & Technology Group (TMTG), korisnicima je već dostupna za predregistraciju.

Slično Tvitter-u, aplikacija nudi mogućnost „praćenja“ drugih ljudi i dijeljenja fotografija i video zapisa.

Aplikacija će biti lansirana 13 mjeseci nakon što su Facebook i Twitter zabranili pristup bivšem američkom predsedniku jer je ohrabrivao svoje pristalice da učestvuju u napadu na Kapitol 6. januara, na osnovu navoda o prevari na predsjedničkim izborima 2020.

TMTG i Apple nisu odgovorili na zahtjeve za komentar, ali je informisan izvor potvrdio da je 21. februar planirani datum lansiranja aplikacije.

Očekuje se da će lansiranje biti prva od tri faze u razvoju TMTG-a. Druga bi bila pretplatnička usluga pod nazivom TMTG + gde će biti dostupni zabavni sadržaji, vijesti i podkasti.

Prezentacija investitorima u novembru pokazala je da TMTG takođe želi da pokrene podkast mrežu.

TMTG je trenutno procijenjen na 4,3 milijarde dolara na osnovu cijene akcija kompanije Digital Vorld Ackuisition Corp.

U oktobru je TMTG ugovorio spajanje sa kompanijom za blanko čekove sa procjenom od 875 miliona dolara.

Trampove pristalice i maloprodajni investitori kupili su akcije Digital Vorld-a, kladeći se da će se Trampova popularnost među njegovom republikanskom političkom bazom pretvoriti u komercijalni uspjeh, piše Guardian.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.