Korejski mediji prenose informaciju kako BOE u početku neće biti u stanju da isporučiti OLED ekrane za buduću iPhone 12 seriju mobilnih uređaja jer ti ekrani nisu zadovoljili na testu kvaliteta

 

Puno se već pisalo da Apple već neko vrijeme traži i testira alternativne dobavljače za OLED ekrane. Jedan od dobavljača trebalo bi da bude i kompanija BOE, a isključivo iz razloga da ne bi zavisio samo o Samsungu.

Čini se kako se njihov plan o kompaniji BOE kao jednom od dobavljača OLED ekrana za budući iPhone 12 izjalovio (treći dobavljač je kompanija LG).

Prema korejskoj štampi DDaily, BOE nije u stanju da isporuči prvu pošiljku OLED ekrana za iPhone 12. Razlog je to što ekrani te kompanije nisu zadovoljili na testovima kvaliteta.

DDaily ne precizira kada su i gdje obavljeni ti testovi kvaliteta. Nisu ni objasnili hoće li to imati ikakva uticaja što se tiče vremena dolaska iPhone 12 serije mobilnih uređaja na tržište.

BOE već sarađuje sa kompanijom iz Cupertina na LCD ekranima. Oni se ugrađuju u iPade i MacBook računare.

U partnerstvu sa kompanijom General Interface Solution BOE će postati jedan od dobavljača za navodni budući iPhone s 5,4-inčnim ekranom.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.