Strava je vjerovatno jedna od najpopularnijih aplikacija u svijetu biciklista, ali i ostalih vrsta rekreativaca

 

Sa velikim brojem preuzimanja i korisnika Strava aplikacija je postala jedna od predvodnica aplikativnog društva među biciklistima.

Strava je svoju popularnost stekla sasvim zasluženo – jer korisnicima donosi mnoštvo mogućnosti koje se jednostavno i kvalitetno mogu koristiti u svakome trenutku.

Mnogi korisnici Strava aplikaciju koriste isključivo kako bi pomoću GPS-a pratili svoje rute koje voze. Strava im omogućuje da odvožene vožnje stave na svojevrsnu mrežu na kojoj mogu rezultate uspoređivati s drugim korisnicima. Takođe, Strava automatski raspoređuje vaše rezultate ovisno o vašem napretku koji ostvarujete. To svakako može biti korisno za postizanje bržih i boljih rezultata.

Osnovna verzija Strava aplikacije dolazi besplatno, ali korisnici na raspolaganju imaju i mogućnost kupovine premium izdanja aplikacije. Konkretno, premium izdanje nosi naziv Strava Summit i donosi pregršt sjajnih mogućnosti. Među njima definitivno vrijedi istakći sjajnu post-analizu odvoženih vožnji. Dakle, pomoću aplikacije možete napraviti detalju analizu svoje vožnje – što će vam pomoći u ostvarivanju boljih rezultata u budućnosti.

Mogućnosti Strava aplikacije se tu ne zaustavljaju. Uz Strava aplikaciju možete planirati svoje buduće vožnje, možete vidjeti koliko brzo vozite određene dijelove staze. Takođe se možete povezivati s vašim prijateljima, komentarisati i lajkati njihove vožnje, itd.

Uz sve to Strava aplikacija možete da koristite na pametnim telefonima. Može se koristiti i na novim Garmin Edge i Wahoo uređajima.

Za kraj, Strava aplikaciju možete preuzeti na svoje iOS i Android uređaje te uživati u sjajnim funkcijama koje ova popularna aplikacija donosi.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.