Microsoft radi na više frontova kako bi Windows 11 učinio još boljim, a najnovija verzija uključuje nadogradnju koja poboljšava zaštitu od nasilnih napada

 

Zaštita od nasilnih napada je podrazumijevano omogućena u Windows 11 verzijama.

Takođe, opcija za bolju zaštitu od nasilnih napada bi trebalo da bude aktivirana i za sve uređaje nakon što naredna veća verzija Windows 11 operativnog sistema postane dostupna korisnicima kasnije tokom godine.

Pročitajte još: Kada dolazi Windows 12?

„Win11 verzije sada imaju pdrazumijevano zaključavanje kako bi se izbjegli RDP i drugi nasilni napadi vektora za lozinke. Ova tehnika se često koristi u ransomver i drugim napadima, a ova kontrola će otežati nasilne napade, što je odlično!“, istakao je Dejvid Veston – potpredsjednik za bezbjednost i poslovanje u kompaniji Microsoft.

Kada je u pitanju period tokom kojeg se pomenuta funkcija očekuje na uređajima, velika je vjerovatnoća da će se to desiti u okviru objave Windows 11 22H2 verzije operativnog sistema.

Microsoft je trenutno u posljednjim fazama dodatnog testiranja i „glancanja“, kao i ispravke bagova u okviru Windows 11 22H2 verzije.

Podsjetimo se da je do sada jedini način da dobijete Windows 11 bio da nadogradite svoj Windows 10 računar ili kupite novi računar sa instaliranim Windows 11 iz kutije, međutim, a sada možete za sebe da kupite fizičke kopije Windows 11 Home ili Pro.

 

(Softpedia)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.