Pametni telefon kompanije u čijem je vlasništvu društvena mreža TikTok, ByteDance, je sada dostupan. Jianguo Pro 3 je prvi pametni telefon kompanije ByteDance.

To je nastavak rada kineskog proizvođača telefona Smartisan, a izbačen je na tržište pod okriljem njihovog brenda.

Kako je ranije ove godine pisano, ByteDance je kupio veliki broj Smartisan patenata i čak su angažovani i neki od zaposlenih kompanije. ByteDance je tada pomogao u stvaranju Jianguo Pro 3 i opremio ga opcijama. Očigledno, nije odlučio da promijeni način imenovanja.

Pročitajte još: Realme X2 Pro evropske prednarudžbe počinju 4. novembra

Korisnici će moći da pokrenu Douyin – kinesku verziju TikToka, swipe pokretom po zaključanom ekranu, prenosi Abacus. Takođe će moći da primenjuju TikTok efekte i filtere na video snimke bilo koje dužine. Dakle, iako je telefon još uvijek pod brendom Smartisan, ByteDance će dobiti namjenski uređaj i platformu za djeljenje svojih aplikacija i funkcija na nove načine.

Smartisan Jianguo Pro 3 Telefon dolazi sa 6,39 inčnim ekranom osjetljivim na dodir rezolucije 1080×2340 piksela pri gustini piksela od 403 piksela po inču (ppi).

Smartisan Jianguo Pro 3 pokreće Android, a pokreće ga baterija kapaciteta 4000mAh. Smartisan Jianguo Pro 3 podržava brzo punjenje 4+.

Jianguo Pro 3 je u prodaji u Kini sa početnom cijenom od 2.899 juana (oko 412 dolara). Dolazi sa Qualcomm-ovim čipsetom Snapdragon 855+, ima do 12 GB RAM-a, 256 GB memorije za skladištenje i četiri kamere.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.