CAT S52 u Evropi ovog mjeseca a stiže kao ojačani smartfon sa Helio P35 čipsetom, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, Androidom 9, te IP68 i MIL-STD 810G certifikatima, znači otporan je na vodu, prašinu, pritiske i padove.

 

CAT S52 a u Europi će biti dostupan od ovog mjeseca po cijeni od 499 evra, a bez problema ide u morsku vodu, uz vojni standard američke vojske MIL Spec 810G. Što znači da se s njim možete voziti u svojoj barci i po moru, a podnosi razlike u temperaturi od -30°C do 65°C u 24 časa.

Uprkos tome što je riječ o smartfonu koji je namijenjen da ‘preživi’ udarce, padove i mokrenje, dizajn izgleda klasično, ne izgleda kao tipični ojačani smartfon.

CAT S52 sprijeda ima Gorilla Glass 6 zaštitu. Ima 8 MP selfi kameru, a straga ima 12 MP kameru.
Stražnja strana izrađena je od TPU-a koji ima zaštitu od klizanja.

Pokreće ga MediaTek Helio P35 čipset, uparen s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, koja je proširiva microSD karticom.

Vrti Android 9 operativni sustav. Ima IP68 i MIL-STD 810G certifikate, znači otporan je na vodu, prašinu i udarce.

CAT S52 je prošao testove od zagrijavanja, hlađenja, visokog i niskog tlaka, pa sve do pada s 1.5 metara visine. Zvuči kao idealan uređaj.

Ono što se može vidjeti u video prilogu da novi CAT po dizajnu djeluje puno tanje i elegantnije, ali i dalje čvrst, robustan i vodootporan što je i njegov svojevrsni zaštitni znak. Vidljivo je kako je ekran bez ikakvih usjeka,rubovi su tanji, okvir izgleda kao da je od titanija, a bočno su tri tipke.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.