Facebook je predstavio novi logo koji predstavlja kompaniju u sklopu koje su i Facebook i Instagram i WhatsApp i ostali.

 

Facebook novi logo je veoma jednostavan  ispisanoj velikim slovima, a predstavili su ga u obliku GIF-a tokom kojeg se riječ pojavljuje u različitim bojama, odnosno bojama aplikacija koje kompanija Facebook obuhvata (zeleno za WhatsApp, ružičasto za Instagram…).

„Htjeli smo napraviti razliku između aplikacije i kompanije“, objasnili su iz Facebooka.

Logo bi se trebao početi da se koristi sljedeće sedmice i biće umetnut u sve proizvode i aplikacije nad kojima Facebook ima vlasništvo te u promotivne materijale.

Prije nekoliko mjeseci iz Facebooka su najavili da će u sve svoje aplikacije umetnuti „by Facebook“, no tek sada je otkriveno da će umjesto prepoznatljive plave ikone Facebooka stajati ovaj novi logo.

Pročitajte još: Facebook ukinuo tri emotikona zbog neprimjerenih asocijacija

Dosad su iz Facebooka za sve koristili prepoznatljivi logo društvene mreže Facebook, ali u 15 godina postojanja Facebook je postao mnogo više od samo društvene mreže pa su zatražili i novi način predstavljanja.

„Ljudi moraju znati koja kompanija stoji iza proizvoda koji koriste“, objasnio je ovaj potez Antonio Lucio iz Facebooka na Newsroomu kompanije.

Na društvenoj mreži Facebook će ostati isti logo kakav je bio i dosad.

(Index)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.