Novi modeli u seriji EOS R, EOS R7 i EOS R10 donose inteligentnu tehnologiju autofokusa iz Canon-ovih modela punog kadra visokih performansi u APS-C format

 

Canon Europe je predstavio svoje prve EOS R APS-C fotoaparate bez ogledala – EOS R7 i EOS R10, koji kombinuju prednosti EOS R sa popularnim APS-C formatom senzora slike.

APS-C format donosi značajne prednosti entuzijastima fotografije i kreatorima sadržaja, uključujući proizvodnju manjih, ali super brzih kamera visokih performansi koje su savršene za entuzijaste fotografije. Zasnovan na osnovama serije EOS 7D, EOS R7 je pogodan za sportske fotografe i fotografe prirode kojima je potreban dodatni domet APS-C, kao i izuzetna brzina i prateći autofokus inspirisani naprednijim modelima iz linije proizvoda.

Dizajniran za novu generaciju „dvocifrenih EOS“ korisnika, EOS R10 vam omogućava da snimite impresivne fotografije i video zapise visokih performansi, što ga čini odličnim za kreatore sadržaja i fotografe u pokretu. Predstavljena su i dva objektiva serije RF-S – RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ultra-kompaktni zum objektiv za svakodnevnu upotrebu i RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, veliko uvećanje sočiva za više namjena.

Od prvog lansiranja EOS R, Canon je proširio svoj asortiman fotoaparata punog formata kako bi zadovoljio različite potrebe fotografa i kreatora sadržaja. Predstavljanjem fotoaparata bez ogledala iz sistema EOS R s formatom APS-C, dodatno se unapređuju napori kompanije Canon da proširi opseg izbora za širu grupu fotografa i kreatora sadržaja kako bi ostvarili svoje kreativne ambicije.

 

Inteligentna tehnologija autofokusa

 

Kao novi modeli u seriji EOS R, EOS R7 i EOS R10 donose inteligentnu tehnologiju autofokusa iz Canon-ovih modela punog kadra visokih performansi u APS-C format.

Uz dubinsko učenje i Dual Pixel CMOS AF II tehnologiju, korisnici mogu da prate subjekte kao što su vozila, životinje i ljudi sa preciznom detekcijom glave, lica i očiju u 100% kadra. Sa autofokusom do -5 EV na jednom i -4 EV na drugom i funkcionalnim do f/22 sa telekonverterima, EOS R7 i EOS R10 olakšavaju praćenje ptica u letu ili sportista u pokretu, bez obzira na okolnosti.

Obje kamere imaju funkciju autofokusa dodirom i povlačenjem, pri čemu je EOS R7 prva kamera u EOS R koja ima kombinovani višenamenski kontroler za autofokus i kontrolni točkić. Ovo otvara mogućnost kontrole tačke autofokusa i funkcija reprodukcije samo jednim pokretom palca ili rotacijom točkića.

Sa najboljim performansama u ovoj klasi fotoaparata, koji vam omogućavaju da lako uhvatite pravi trenutak, EOS R7 i EOS R10 imaju najbrži kontinuirani mehanički zatvarač od svih APS-C EOS fotoaparata pri 15 sličica u sekundi i elektronski zatvarač pri 30 i 23 kadra u sekundi.

Na EOS R7, brzina mehaničkog zatvarača dostiže 1/8000 sekunde, a brzina elektronskog zatvarača 1/16 000 sekundi, što efikasno zamrzava čak i najbrže subjekte. Rad sa najnovijim DIGIC X procesorom daje ovim kamerama sa visokim odzivom mogućnost da obrađuju slike izuzetno velikom brzinom.

RAW režim neprekidnog snimanja od 30 kadrova u sekundi omogućava fotografima i kreatorima sadržaja da rade sa slikama snimljenim u kontinualnom nizu kao sa filmskim datotekama, pojednostavljujući izbor kadrova. Kada je režim prethodnog snimanja omogućen, može se snimiti 0,5 sekundi prije pritiska na zatvarač.

Savršen za sve one koji snimaju u pokretu ili više u sekundi, kolaborativni stabilizator slike (IBIS) na EOS R7 kombinuje EOS R6, EOS R5 i EOS R3 da bi postigao najviši nivo stabilizacije slike u 8 koraka.

 

Funkcija automatskog nivelisanja

 

Po prvi put na fotoaparatima serije EOS, sistem stabilizacije slike se koristi za nivelisanje horizonta sa omogućenom funkcijom „automatskog nivelisanja“ i kompenzuje vertikalno podrhtavanje pri snimanju u novim režimima panoramskog ili kontinuiranog pomeranja.

Sa povećanim dometom, novodizajnirani APS-C senzori od 32,5 i 24,2 megapixela u EOS R7 i EOS R10 omogućavaju vam da snimate oštre slike čak i sa udaljenosti, što je idealno za sportske fotografe i fotografe prirode, tako da im je potrebno da snimaju akcije izbliza.

Dual Pixel RAW režimi sa HEIF, Compact RAV i HDR otvaraju velike mogućnosti za postprodukciju i omogućavaju bolje tonove scene. Digital Lens Optimizer automatski kreira najbolje JPEG slike u samom fotoaparatu, ispravljajući izobličenje bez gubitka performansi snimanja.

Težina od samo 612 g u slučaju EOS R7 i 429 g za EOS R10 znači značajno poboljšanje za fotografe i kreatore sadržaja, ali i olakšanje u poređenju sa postojećim kombinacijama DSLR fotoaparata i objektiva. Kompaktan, ali robustan, EOS R7 je otporan na vremenske uslove, što ga čini idealnim za one koji snimaju u izazovnim uslovima.

 

4K video zapisi pri 60p

 

Zbog sve veće potrebe za snimanjem video zapisa i fotografija, EOS R7 i EOS R10 imaju mogućnost snimanja video zapisa u 4K tehnologiji sa 60 p na jednom ili 4K sa 30 p na drugom.

Oba fotoaparata mogu da snimaju video zapise duže od 30 minuta, tako 4K video zapisi pri 60p mogu da se snimaju do sat vremena, otvarajući mogućnost snimanja dužeg sadržaja, kao što su razgovori i događaji. Oba modela podržavaju HDR PK (ICbCr 4: 2: 2 10-bit BT.2020) filmove koji postižu visok dinamički opseg sa minimalnom gradacijom.

EOS R7 je prvi APS-C EOS koji koristi Canon Log 3 i Cinema Gamut, što omogućava fleksibilniji proces uređivanja. Savršeno za one koji žele da prošire svoje praćenje na društvenim medijima.

Oba modela podržavaju vertikalno snimanje i tehnologije koje stabilizuju video snimke snimljene u pokretu. EOS R7 može da kombinuje stabilizator slike u okviru (IBIS) sa optičkim stabilizatorom slike i digitalnim stabilizatorom filma za nenadmašnu stabilizaciju, a EOS R10 koristi podatke objektiva koji imaju optičku stabilizaciju slike da poboljša efekat stabilizacije digitalne slike filma.

Zahvaljujući intuitivnom dizajnu i poboljšanoj povezanosti, kreatori sadržaja i fotografi sada mogu bolje da organizuju svoj radni tok. Sa elektronskim tražilom od 2,36 m i OVF pomagalima za gledanje, vlasnici DSLR fotoaparata sada mogu lako da pređu na fotoaparate bez ogledala sa poznatim okruženjem tražila.

Podesivi točkići za podešavanje i LCD displeji sa podesivim nagibom olakšavaju rukovanje. U fotoaparat je ugrađeno snimanje sa više ekspozicija i dubina polja. EOS R7 ima tražilo sa velikim uvećanjem od 1,15 puta koje entuzijastima snimanja pruža sveobuhvatno okruženje za snimanje i reprodukciju.

 

Dva Dual UHS-II slota za kartice

 

EOS R10 sa ugrađenim blicem je fantastičan multifunkcionalni alat za fotografe koji snimaju u različitim okolnostima, bilo u zatvorenom prostoru ili u slabo osvijetljenim prostorijama. Sa dva Dual UHS-II slota za kartice, EOS R7 podržava trenutnu rezervnu kopiju, odvojeno skladište za slike i video zapise ili snimanje u različitim formatima za svaku karticu.

Oba fotoaparata imaju poboljšanu Wi-Fi vezu i Bluetooth tehnologiju. To olakšava kreatorima sadržaja i fotografima da dijele, čuvaju i sortiraju ono što su snimili. Kreatori sadržaja mogu da prenesu svoj sadržaj na konačno odredište preko usluge image.canon ili aplikacije Camera Connect pomoću kompatibilnog USB Tipe-C kabla ili putem bežične veze.

Za one koji strimuju svoj sadržaj, oba modela imaju čist HDMI izlaz za strimovanje i otpremanje sadržaja na YouTube preko image.canon. RAW datoteke sada mogu da se prenose direktno na Canonovu novu uslugu obrade slika u oblaku na image.canon. Usluga primijenjuje obradu slike putem neuronske mreže, čime se poboljšava kvalitet slike u RAW datotekama.

EOS R7 i EOS R10 su idealno pozicionirani za kreatore sadržaja i zato što oba imaju novi multifunkcionalni držač pribora, prvi te vrste za EOS APS-C modele i koji obezbijeđuje snagu i komunikaciju pri velikim brzinama za nove napredne dodatke.

 

Dva nova objektiva RF-S od 18-45 mm i 18-150 mm

 

EOS R7 i EOS R10 omogućavaju korisnicima da istraže Canonovu ogromnu liniju RF objektiva. Pored adaptera, na njima se mogu koristiti EF i EF-S sočiva, čime se postiže lak prelazak sa DSLR i fotoaparata bez ogledala. Proširujući seriju RF sočiva, koja se trenutno sastoji od 26 objektiva u rasponu od 5,2 mm do 1200 mm, Canon takođe predstavlja dva seta objektiva RF-S, koji daju EOS R7 i EOS R10 dodatne karakteristike i jednostavnost – RF-S od 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM i RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM.

Sa žižnom daljinom koja je ekvivalentna 35 mm i optičkom stabilizacijom slike, savršeni su za snimanje svega, od pejzaža i portreta do hrane i naslaga. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu i mehanizmu za uvlačenje objektiva, RF-S 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM je idealan višenamjenski objektiv za svakodnevno snimanje i putovanja.

Sa ručnim prebacivanjem fokusa i STM-om korak po korak za glatko i tiho fokusiranje video zapisa, to je osnovni objektiv za svakodnevno video snimanje i fotografisanje Zum objektiv sa visokim zumom pokriva sve, od širokougaonog do telefoto, RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM može postići povećanje od 0,59k u režimu makro fokusa i omogućava vam da istražujete makro fotografiju u svakodnevnim scenama.

Uz naprednu optičku tehnologiju kompanije Canon, koja minimizira hromatske aberacije i ispravlja izobličenje, ovi objektivi snimaju jasne, oštre slike. U kombinaciji sa stabilizatorom slike (IBIS) na EOS R7 i Movie digitalnim stabilizatorom slike na EOS R10, ovi objektivi su opremljeni dinamičkim stabilizatorima slike i optičkom stabilizacijom slike u samom objektivu, omogućavajući sedam koraka stabilizacije slike pomoću sa 18-150mm F3.5-6.3 IS STM objektivom i šest ipo koraka na RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM objektivu. Sa kružnim otvorom blende sa sedam listova fotografi mogu da stvaraju prekrasne meke pozadine i oštre predmete snimanja.

(Canon)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.