Casio je predstavio G-Squad Pro GSW-H1000, svoj novi G-Shock pametni sat  sa platformom Google Wear OS, a to je ujedno i prvi G-Shock sat sa ekranom u boji

 

Casio G-Squad Pro GSW-H1000 je robustan i veoma izdržljiv pametni sat. Zadnja strana kućišta izrađena je od titana, dok su dugmad i dijelovi gornjeg dijela kućišta aluminijumski. Da je zaista žilav, govori i otpornost na udarce i vodu do 200 metara dubine.

Novina je Android Wear OS, koji je uparen sa dvoslojnim ekranom. Tu je uvijek uključeni LCD za prikaz vremena u kombinaciji sa LCD ekranom u boji koji može da prikaže mape, obavještenja, podatke senzora i druge informacije. To je prvi put da tako nešto ima neki G-Shock sat, mada Casio već koristi Wear OS u svojoj liniji pametnih satova Pro Trek.

Casio G-Squad Pro pametni sat je prepun senzora, uključujući ugrađeni GPS, optički senzor otkucaja srca, kompas, mogućnost mjerenja nadmorske visine, barometarski pritisak, i još mnogo toga.

Takođe poseduje Casio-vu aplikaciju za 24 opcije vježbanja u zatvorenom i 15 aktivnosti, uključujući trčanje, drumski biciklizam i plivanje, ili ekstremnije sportove poput surfovanja i borda.

Platforma Wear OS omogućava pristup obavještenjima na pametnom telefonu, brojne aplikacije i pristup Google Asistentu. Takođe možete besplatno da preuzmete bilo koju aplikaciju kompatibilnu sa satom iz Google Play trgovine.

Trajanje baterije procjenjuje se na mjesec dana ako se oslanjate samo na jednobojni ekran i senzore za praćenje ili na oko dan i po ako češće koristite ekran u boji.

Casio G-Squad Pro pametni sat dolazi u crvenoj, tamnoplavoj i crnoj boji. Maloprodajna cijena iznosi 699 USD / 599 £. Casio do sada nije pružio nikakve detalje o njegovoj dostupnosti na tržištu.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.