Poznati tehnološki sajam CES 2020. nije imao gomilu novih miševa na svom izložbenom prostoru, ali oni koji su se našli tamo, bili su zasjenjeni Asus Chakram-om

 

Sa svojom ugrađenom upravljačkom palicom, bežičnim punjenjem, RGB rasvjetom i naprednim „Omron“ tipkama miš Asus Chakram se pokazao daleko sposobnijim nego što se moglo da očekivuje.

Takođe je i super prilagodljiv, tako da miš može da bude za bilo koju situaciju i za bilo kojeg korisnika.

Njegova cijena odražava njegov skup karakteristika, ali to bi mogao biti isplativ trošak s obzirom na to koliko se dobije za uloženo.

Asus je privukao našu pažnju kada su prvi put izložili gejming miš ROG Chakram na IFA 2019. koji ima ugrađenu palicu za igre, nalik na „gljivicu“ koju sadrži PS-ov joystick.

Pročitajte još: Razer predstavio dva nova wireless gejmerska miša

Mislimo da je sjajno vrijeme da se prisjetimo njegovih specifikacija koje i dalje impresioniraju. Optički senzor s 16000 DPI, podrška za Wi-Fi od 2.4 GHz i Bluetooth vezom.

Odličan je sveobuhvatni, bežični, RGB gejming miš. Ali, ugrađeni džojstik je taj koji ga odvaja od ostatka konkurencije.

Ugrađena u naslon za prste, ova palica za igrice može da kontroliše simulatore leta iznenađujuće intuitivno.

Letjeli smo avionima, oborili neprijatelje i uspjeli se neprimjetno ukloniti iz igre kako bi prilagodili osjetljivost i druge opcije u meniju prije nego što smo se vratili u akciju, a sve to bez uklanjanja ruke s miša. U digitalnom načinu rada se može koristiti kao četverosmjerni „D-Pad“. Sve te karakteristike ga čine svestranim u retro igrama, kao i u odabiru menija.

Kao i ostali dugmadi na Chakram-u, igraća palica je u potpunosti programabilna za sve što biste možda htjeli učiniti s njom.

Kao što je „Steam“ kontroler imao neke jedinstvene konfiguracije koje je zajednica sastavila, bili bismo iznenađeni ako obožavatelji Chakram-a nisu već smislili kreativne načine upotrebe ovog svestranog miša.

Isto tako i u svojoj fizičkoj modifikaciji. Dolazi s nekoliko upravljačkih glava koje možete da zamijeniei isključite, zavisno o svojim željama.

Ne sviđa vam se igraća palica, ali vam se sviđa Chakram? Samo želite normalno igrati igru bez igraće palice koja se zavlači u stranu miša? Uvijek je možete samo da izvadite i zamijenite sa ravnom pločicom koja ide uz okvir miša.

 

Podržava brzo punjenje baterije

 

Iste mogućnosti prilagođavanja se odnose i na ostatak miša s opcijama za različite „Omron“ sklopke za dugmadi lijeve i desne tipke, obje se mogu izvaditi zahvaljujući magnetskom pričvršćivanju, a ne vijcima ili štipaljkama.

To čini nevjerojatno jednostavno mijenjanje dugmeta vašeg Chakram-a. Ako je bilo koja od tih modifikacija komplikovanija nego ostale, postoje alati koji će vam pomoći da sebi olakšate posao.

DPI se može podesiti bez korišćenja pomoćnog softvera. Podešava se pomoću dugmeta s donje strane, kretanjem kroz različite vrijednosti DPI-a.

Možete ga podesiti i pomoću točkića za listanje. Stražnji logo se također može modificikovati pomoću „Asus Armory II“ softverom.

Takođe podržava brzo punjenje baterije, do 12 sati igranja od samo 15 minuta punjenja. Punjenje ima Qi podršku za bežično napajanje na „Asus ROG Balteus Qi“ podlozi za miš. Traje do 79 sati kada je baterija napunjena do kraja.

Asus Chakram će se moći naći u prodaji vrlo brzo, a cijena će biti oko 150 USA dolara

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.