Samsungov novi eksterni hard disk SSD T7 Touch podržava prepoznavanje do četiri otiska prsta, tako da ga možete dijeliti sa članovima porodice ili kolegama na poslu

 

Samsungov novi eksterni hard disk SSD T7 Touch, predstavljen tokom sajma Consumer Electronics Show 2020 u Las Vegasu (SAD), dolazi s ugrađenim čitačem otiska prsta koji može da prepozna do četiri različita otiska kako bi dozvolio otključavanje i pristup skladištenom sadržaju.

Dodata je i lampica koja svijetli kad je T7 Touch priključen na drugi uređaj i kad je prenos podataka aktivan.

Pročitajte još: Cardea Liquid – prvi SSD disk s vodenim hlađenjem

Aluminijsko kućište trebalo bi da izdrži pad s visine do dva metra bez ozbiljnijih posljedica. Na njemu je jedan utor USB-C, koji podržava kablove USB-C, USB-B i USB-A.

Ovaj SSD disk može pisati podatke brzinom do hiljadu megabajta u sekundi i čitati do 1,050MB/s, otprilike dvostruko brže nego prethodno izdanje T5, kažu u Samsungu.

T7 Touch bi u prodaju trebao krenuti krajem ovog mjeseca, po cijeni od 129,99 američkih dolara za model s 500 gigabajta memorije.

Modeli s terabajtom memorije koštat će 229,99 dolara, a s dva terabajta 399,99 dolara.

Do kraja juna ove godine trebalo bi da se pojavi i izdanje bez čitača otiska prsta, piše Verge.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.