Sony je najavio široku ponudu novih naprednih televizora uključujući novi ZH8 8K Full Array LED, A8 (55” i 65”) te A9 (48”) 4K OLED, XH95 i XH90 4K Full Array LED televizore

 

Sony želi ponuditi kvalitet slike, inovativni zvuk i besprijekorno korisničko iskustvo uokvirenog u vrhunske velike ekrane kroz 8K, OLED i 4K Full Array LED televizore. Nova linija Sonyjevih televizora obuhvata ono najbolje od Sonyjevih tehnologija da bi se uistinu ostvarile namjere autora na ekranu televizora.

Korišćenjem najboljeg Sonyjevog procesora slike X1 postiže se vrhunska, jasna i precizna kvaliteta slike za vrlo realističan doživljaj gledanja.

Premium kvaliteta zvuka ključan je dio postavki za gledanje, a novi modeli sadrže Sound-from-Picture Reality, koji kupcima pruža osjećaj da zvuk dolazi ravno sa ekrana.

Novi će modeli i dalje donositi namjere autora uz pomoć kalibriranog načina za Netflix, nudeći sadržaj Netflixa uz studijski kvalitet i IMAX Enhanced (u odabranim modelima) koji unosi IMAX doživljaj zabave u vaš dom, nudeći novi nivo slike i zvuka.

Pročitajte još: Kinezi napravili televizor potpuno otporan na udarce | Video

Sony-jevi novi televizori će uvesti i Ambient Optimization, novu tehnologiju koja optimizuje kvalitet slike i zvuka u bilo kojem okruženju korisnika.

Automatski će da prilagodi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled.

Otkriva čak i predmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbovati ili odražavati zvuk, precizno prilagođavajući akustiku kako zvuk ne bi bio ugrožen.

Osim Ambient Optimization-a, novi Sony televizori sadržavaće i novi koncept dizajna Immersive Edge. Kako bi se postiglo još više uranjajućeg doživljaja, sada se na rubu ekrana nalazi diskretno postolje. Minimalistički stalak jedva se primjećuje, a kupcima nudi poboljšano i nesmetano gledanje.

Za nadolazeće gejmerske konzole nove generacije odaberite nove modele koji će podržavati 8K rezoluciju, visoku brzinu kadrova 4K i 120 sličica u sekundi i brzo vrijeme odaziva putem HDMI ulaza kako bi postigli maksimalne performanse za vrhunski igrački doživljaj.

(Cro PC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.