Samsung je kreirao nevidljivu virtuelnu tastaturu koja koristi AI da prati pokrete prstiju

 

U pitanju je projekat iz Samsung-ovog C-Lab inkubatorskog programa, koji uključuje AI softver da bi se kreirala virtuelna tastatura na ravnim površinama.

Unutar C-Lab-a trenutno se razvija 40 projekata, za koje se očekuje da će u nekom trenutku prerasti u nezavisne start-up kompanije, piše PC Press.

Konkretan projekat o kome je ovde reč nazvan je SelfieType.On koristi prednju kameru na telefonu, tabletu ili laptopu preko koje prati pokrete prstiju i „prevodi“ ih u standardni QWERTY raspored.

Ovaj softver ne zahtijeva nikakvu dodatnu opremu i kada bude dostupan na tržištu predstavljaće odličnu alternativu za fizičke tastature.

Glavna prednost ovog alata je što neće biti potrebe da se na put nose Bluetooth tastature pune veličine, ili mini tastature. Za rad SelfieType-a dovoljno je da se obezbijedi neka ravna i čista površina.

Demonstracija ovog programa dostupna je na ovogodišnjem CES-u, a za sada se ne zna kada će biti komercijalno dostupan, niti kolika će mu biti cijena.

https://www.youtube.com/watch?v=LRFvUYQ_SZ0&feature=emb_logo

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.