Na ovogodišnjem CES-u Panasonic je predstavio nove VR naočare koje nude podršku za HDR i izgledaju kao da su dio budućnosti

 

Panasonic VR su prve naočare koje su sposobne su reprodukovati sliku od 4K ultra visoke rezolucije u HDR-u, a tu su i Technics drajveri u slušalicama.

Najveći problem sa VR uređajima je taj što još uvijek izgledaju kao jednostavni dijelovi opreme – na primjer nešto komplikovanije naočare za sunce koje nude skroman izlaz iz realnog sveta.

Panasonic je odlučio da se pozabavi tim problemom, i u sklopu toga je na ovogodišnjem CES-u predstavio nove VR naočare koje se razlikuju od drugih, i korisnicima nude nešto što stvarno izgleda kao da je dio budućnosti.

Pročitajte još: Nintendo Switch Lite je najprodavaniji gedžet u 2019. godini

Tako Panasonic naočare nude značajna poboljšanja, pa mikro OLED ploče imaju ekstremno visoku rezoluciju, što ih već razlikuje od drugih sličnih proizvoda.

Tu su i neka ograničenja, pa su OLED ploče manje od očekivanog, što ograničava sliku i uglove gledanja.

Zato je malo vjerovatno da će se naočare uskoro naći na tržištu, bar dok ne dobiju neka poboljšanja.

Uprkos propustima, ove naočare su jasan signal o pravcu u kojem se kreće VR tehnologija.

Neki sličan Panasonic proizvod u bliskoj budućnosti bi mogao da uđe u praktičnu primenu, i tako virtuelnu realnost približi mejnstrim korisnicima.

(PC Press)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.