Gigabyte predstavlja RAID karticu koja iskorištava PCIe 3.0 na najbolji mogući način.

 

Iako liči na grafičku karticu on to nije. Upoznajte Gigabyte Aorus RAID SSD, 2TB uređaj za pohranu koji liči na PCI Express karticu sa PCIe 3.0 interfejsom.

Gigabyte kaže da kartica, koja dolazi s pet godina garancije, koristi poslovni NVMe RAID regulator sa četiri PCIe 3.0 512GB NVMe SSD-a koji se u osnovi koristi u RAID-0.

To objašnjava zašto su performanse čitanja/pisanja pri 6,3/5,9 GBps ultra mega brze, što ga čini savršenim kao sistemski pogon ili kao scratch disk.

Pročitajte još:

 

Toolbox

 

Kao što se očekivalo, čipovi za pohranu su 3D TLC, a kontroler je Phison E12. Gigabyte je također isporučio namjensku aplikaciju za upravljanje skladištem AORUS-a plus SSD „Toolbox“ koji će korisnicima omogućiti podešavanje RAID niza.

Cijene još nisu najavljene, ali trebali biste biti u mogućnosti sami sastaviti koristeći prazne Asus ili Asrock quad M.2 kartice koje obično koštaju manje od 100 USD. Samo pazite da imate kompatibilne dijelove sa kojima možete ići.

Druga alternativa je OWC Accelsior 4M2 NVMe rješenje za skladištenje kapaciteta do 8TB i početne cijene od 520 USD (za 1TB).

OWC nudi petogodišnju garanciju i ohrabruje korisnike da stave dva ova „pogona“ u RAID-0 kako bi maksimalno osigurali do 16TB prostora za pohranu.

(Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.