Na ovogodišnjem CES sajmu predstavljen je vjerovatno najčudniji smartfon sa nazivom Cyrcle Phone

 

Nakon otprilike pet godina razvoja, tvorci ovog telefona pokazali su svijetu svoj uređaj sa kružnim ekranom. Zove se Cyrcle Phone i verovatno je najčudnija stvar koja je predstavljena na CES 2020.

Kako kažu iz kompanije, ideja koja stoji iza projekta Cyrcle Phone bila je stvaranje udobnijeg telefona od uobičajenih, koji se uklapa u bilo koji džep bez mnogo truda.

https://twitter.com/Technology42day/status/1215456360172646400

„Normalni“ dizajn mobilnih telefona postao je previše običan, kako se čini. Ovo je za sada samo prototip, a prvi pravi kružni telefon trebalo bi da izađe u roku od godinu dana, ukoliko ništa ne pođe po zlu, piše portal I Geek Phone.

Pročitajte još: Samsung najavio Galaxy A71 i A51

Bez obzira na to da li će biti promjene u dizajnu, ono što se vjerovatno neće promijeniti jesu dva 3,5 mm priključka za slušalice, koja se nalaze na svakoj strani kućišta.

Kako kaže Kristina Sir, osnivač kompanije, odlučeno je da se uključi par portova ove vrste kako bi se eliminisala potreba za korišćenjem splitera, koji je očigledno postao popularan proizvod među milenijalcima i članovima generacije Z.

Trebalo bi još mnoge stvari uklopiti, jer ni Android operativni sistem, ni većina aplikacija nisu prilagođene radu na kružnom ekranu

(B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.