Kad se radi o prodaji modernih uređaja po niskim cijenama, teško da se iko može mjeriti s TCL-om, koji je uspio da predstavi na CES sajmu u Las Vegasu 5G pametni telefon s najavljenom cijenom koja bi trebala biti niža od 500 američkih dolara

 

Nazvan TCL 10 5G, svakako je zanimljiv ali zbog mogućnosti korišćenja nove i uzbudljive tehnologije, ostao je bez nekih mogućnosti na koje su korisnici navikli.

Dakle, cilj je jednostavan, pridobiti ljude da uz postojeći pametni telefon kupe i ovaj, samo za 5G potrebe. A da li ima smisla, tržište će samo odrediti.

Tako niska cijena postigla se skromnijim specifikacijama pa je tako u TCL 10 5G Snapdragon 700 serija, svana je nimalo moderan LCD ekran jer ima poveće ivice.

Skener za otisak prsta je pozadi, ima jedan zvučnik na dnu i sve to sugerirše da slušanje muzike ili gledanje video sadržaja ne nudi baš neki pamtljivi ugođaj.

Pročitajte još: CES 2020: Predstavljen Cyrcle Phone, prvi smartfon sa kružnim ekranom

Povezanost i punjenje uređaja postižu se uz USB-C, a nudi i Google Assistant pritiskom na jednu tipku.

Ali, treba napomenuti i da je riječ o prototipu pa mnoge stvari nisu ni dovršene. Na primjer, softvera za kameru uopšte nije bilo tokom sajma, što znači da ima prostora za nešto bolji utisak.

Iako, ako je cijena već unapred određena, jasno da će se i oko kamere morati činiti kompromisi. Recimo, jedan Samsung je za Galaxy S10 5G morao da čini kompromise da cijena ne ode u nebesa.

TCL bi mogao ipak da napravi odličan potez, možda ne u smislu profita već u jednom širem smisli.

Naime, zbog niže cijene bi masama mogao da približi jedan solidan 5G pametni telefon. Korisnicima bi pružio mogućnost da prepoznaju sve prednosti te nove tehnologije, koja još uvijek nije ni blizu onoga što može postići na raznim poljima…

I to nije mala stvar, u svakom slučaju. Iako u TCL-u možda tog dijela nisu potpuno svjesni.

Datum kad bi trebao ovaj uređaj na tržište još nije poznat, ali biće ove godine.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.