Xiaomi je u China Trademark Office-u u Kini zaštitio naziv Poco F2

 

Vrijeme zaista brzo leti. Pocophone F1 predstavljen je u avgustu 2018. godine, i odmah je osvojio srca korisnika u cijelom svijetu zbog nevjerojatnog omjera uloženo-dobijeno. Nasljednika se dugo čekalo, ali Xiaomi je imao neke druge planove i umjesto Poco F2 stigla je Redmi K20 serija koju su mnogi posmatrali kao “duhovnog” nasljednika Poco F1 modela.

Ako ste bili fan prvog telefona, a niste baš tip koji voli duhove, onda se možda spremaju dobre vijesti za vas…

Xiaomi je u China Trademark Office-u u Kini zaštitio naziv Poco F2. Postoje brojni razlozi zašto bi to napravili, ali naravno onaj najočigledniji i najlogičniji je rade na nasljedniku i da unapred žele zaštiti ime.

Uprkos tome što Pocophone nije namijenjen za Kinesko tržište, nije neobično što je Xiaomi i tamo zaštitio ime. Štaviše, ista stvar se dogodila s Poco F1.

Zanimljivo je da je prijava za Poco F1 predata u junu 2018. godine, a telefon je izašao dva mjeseca kasnije.

Ova prijava predata je 04.12.2019. što znači da možda nećemo morati čekati ljeto da vidimo kako izgleda novi Pocophone.

Ako idemo pod pretpostavkom da će biti predstavljen poslije Xiaomi Mi 10 serije, onda je moguće da bude predstavljen već u martu.

Naime, nedavno su počele da se šire glasine da će Xiaomi Mi 10 biti predstavljen sredinom februara u Kini.

Neki izvori čak tvrde da će biti na isti dan kao i predstavljanje nove Samsung Galaxy S20 serije u San Franciscu – a to znači 11. februara 2020.

U svakom slučaju nadamo se da će Poco F2 zadržati sve one stvari koje su njegovog prethodnika činile posebnim.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.