ViewSonic je na CES 2020 predstavio novi high-end gejmerski monitor ELITE XG550 s 55-inčnim OLED zaslonom UHD rezolucije i s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz

 

Kompanija ViewSonic je na CES 2020 predstavila svoj novi gejmerski monitor ELITE XG550 koji se ističe po svojoj dijagonali od 55 inča i drugim high-end karakteristikama.

Pročitajte još: Samsungov zakrivljeni gejming monitor Odyssey G9 49-inčno QLED čudovište

ViewSonic ELITE XG550 donosi 55-inčni OLED ekran tankih rubova s UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela) i RGB pozadinskim osvjetljenjem.

Brzina odziva iznosi 0,5 ms (GtG), frekvencija osvježavanja iznosi 120 Hz, postoji 99-postotna podrška za DCI-P3 spektar boja te podrška za AMD FreeSync Premium Pro standard (rebrandirani FreeSync 2 HDR).

Cijena ovog televizora zasad nije poznata ali na tržište stiže tokom četvrtog kvartala ove godine.

Uporedo s otkrićem novog 55-inčnog ELITE XG550, ViewSonic je objavio da je ELITE u partnerstvu sa Blur Busters-om radi precizna podešavanja ViewSonic-ove PureXP stroboskopske pozadinske pozadine.

27-inčni monitor za igru ELITE XG270 prvi je monitor s Blur Busters certifikatom, a trebao bi dokazati da imaju i izuzetno brzo sivo-sivo i MPRT vrijeme odziva.

Kendall Miller, ViewSonic ELITE Global Gaming Manager, rekao je:
Željeli smo pružiti bolju svjetlinu u našem smanjenju zamagljenosti pokreta, pa je pronalazak pravog partnera za optimizaciju sistema PureXP bio vrlo važan. Uz pomoć Marka Rejhona u kompaniji Blur Busters, uspjeli smo osigurati najkvalitetnije smanjenje zamućenja pokreta, donoseći igračima čistu jasnoću pokreta.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.