Intel već pustio glasine o novom procesoru koji za sada nosi naziv „Tiger Lake“, sa grafikom koju pokreće vještačka inteligencija

 

Još se nisu slegli utisci koje su na nas ostavili Intel procesori desete generacije, a iz ove kompanije već se govori o novim proizvodima. Novi procesor za sada nosi naziv „Tiger Lake“, a mogao bi da se nađe u laptopovima do kraja godine.

Trebalo bi da ima 10 nanometara, a njegova glavna poboljšanja biće bolaj grafika koju pruža, i veća upotreba vještačke inteligencije za upravljanje „zadacima“.

Itel-ov procesor Tiger Lake će ponuditi „dvocfreni“ porast performansi, tvrde iz Intela, i CPU i matična ploča mogu da se uklope na ploču koja je približno iste veličine kao i današnji M.2 SSD uređaji.

Pročitajte još: U Evropi Intel procesori gube trku od AMD-ovih

Ovo bi trebalo da znači bolje performanse nego što ih sada imaju laptopovi, uz još lakšu prenosivost zbog manjih komponenti, piše portal PC Mag.

Očekuje se da će i neki laptopi sa procesorima Tiger Lake koristiti Intelov najavljen i GPU, nazvan DGX1. Intel je prošle godine testirao ovaj grafički procesor, a ove godine je na CES festivalu prikazao demo rad novog GPU koji pokreće Destiny 2 na laptopu.

Trebalo bi da Tiger Lake laptopovi uključuju sledeću generaciju „Xe“ integrisane grafike.

Intel predviđa da će se Tiger Lake koristiti i u savitljivim i u double-screen kompjuterima, a na CES-u je pokazao svoj prototip OLED displeja, koji nosi kodni naziv „Horseshoe Bend.“

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.