Apple je zaključio unosnu godinu i započeo novu s velikim praskom prvog dana

 

Prihod od App Store-a za 2019. godinu bio je rekordan, pa je tako i zarađen iznos u sedam dana prije Nove godine – 1,42 milijarde USD. Apple je programerima platio 38 milijardi USD u 2019. godini, što je četvrtina onog što su zaradili od pokretanja App Store-a 2008. – 155 milijardi USD. Programerima je plaćeno 34 milijarde USD u 2018. godini.

U međuvremenu, Apple je započeo 2020. godinu s rekordnih 386 miliona dolara zarađenih od App Store-a na novogodišnji dan – 20% -tni porast u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još: Znate li koliko košta najskuplji Apple Mac Pro računar?

Bila je to velika godina za Apple usluge lansiranjem Apple TV +, News + i Arcade. U kombinaciji s Apple Music-om i Apple Pay-om, proizvođač iPhonea nastoji svoj poslovni model više preusmjeriti ka uslugama.

Apple nije detaljno prikazao brojeve koje je svaki pojedinačni servis donio, već je podijelio da Apple TV aplikacija dolazi na pametne televizore LG, Sony i VIZIO i da beskontaktno plaćanje dolazi za korisnike Apple Paya u Washingtonu DC, Shenzhen i Guangzhou.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.