ChatGPT Enterprise, proizvod kompanije OpenAI, ima za cilj da bude integralni asistent za različite aspekte rada, posebno prilagođen individualnim organizacijama

 

OpenAI je lansirao ChatGPT Enterprise, ponudu visokog nivoa dizajniranu da pruži veliku bezbjednost, privatnost i niz naprednih funkcionalnosti. Ovaj novi softver će obezbijediti sigurnost i privatnost na nivou kompanija u kombinaciji sa najmoćnijom verzijom ChatGPT-a do sada.

Neki od ranih klijenata ChatGPT Enterprise-a su fintech startup Block, kozmetički gigant Estee Lauder Companies i firma za profesionalne usluge PvC. Dugo očekivano saopštenje OpenAI dolazi pošto kompanija kaže da su zaposleni iz preko 80% kompanija sa liste Fortune 500 već koriste ChatGPT otkako je javno lansiran krajem prošle godine.

Prije pokretanja ChatGPT Enterprise-a, brojne istaknute kompanije, uključujući JPMorgan Chase, uvele su privremena ograničenja za korišćenje ChatGPT-a na radnom mjestu. ChatGPT Enterprise se, međutim, bavi jednim od ključnih pitanja koja su dovela do zatvaranja radnog mjesta: zabrinutost za privatnost i bezbjednost. Ranije su neki poslovni lideri izražavali zabrinutost zbog toga što su zaposleni ubacili vlasničke informacije u ChatGPT i da bi te osjetljive informacije potencijalno mogle da se pojave kao rezultat alata negdje drugde.

 

Zaštita podataka i performanse

 

ChatGPT Enterprise ozbiljno shvata zaštitu podataka, sa sertifikovanom usklađenošću sa SOC 2 i šifrovanim razgovorima. Nova administratorska konzola nudi jedinstvenu prijavu (SSO), verifikaciju domena i nadzorne ploče za analitiku, a sve je to namijenjeno olakšavanju implementacije velikih razmjera.

Što se tiče performansi, nova verzija ChatGPT-a za preduzeća ima neograničen pristup brzom GPT-4 sa četiri puta većom dužinom unosa. Komparativno, korisnici ChatGPT Plus-a trenutno su ograničeni na 50 poruka svaka tri sata.

ChatGPT Enterprise takođe uključuje neograničen pristup naprednoj analizi podataka preko Code Interpreter-a, koji je uključen u ograničenje od 50 poruka za Plus korisnike.

Osim nadogradnje sigurnosti i performansi, poslovni korisnici mogu interno dijeliti šablone za ćaskanje i koristiti besplatne API kredite za aplikacije po narudžbi.

OpenAI nije javno otkrio cijene za ChatGPT Enterprise, već je zamolio potencijalne poslovne klijente da kontaktiraju njegov prodajni tim. U julu je kompanija Microsoft predstavila specifičnu poslovnu verziju svog alata Bing sa vještačkom inteligencijom, nazvanog Bing Chat Enterprise. Tada su obećli većinu istih bezbjednosnih garancija koje ChatGPT Enterprise sada reklamira.

(IT mixer)