Cider je „open-source Apple Music klijent“ za Windows i Linux zasnovan na Electron-u

 

Osim što vam omogućava da pretražujete pesme, izvođače i albume u Apple Music katalogu, Cider aplikacija vam takođe omogućava pristup Apple podkastima.

Pored toga što je zasnovan na Electron-u programeri koji stoje iza njega kažu da je napisan „od nule sa performansama na umu“.

Cider je 100% nezvanična i ne pripada Apple-u. Ali skup funkcija je solidan, a korisnički interfejs izgleda odlično. Pruža vam svu osnovnu funkcionalnost Apple-ovog sopstvenog Apple Music veb plejera zasnovanog na browseru uz dodatnu pogodnost prilagođavanja specifičnom za aplikaciju.

Programeri Cider-a žele da naglase da njihov klijent nije samo modifikovana verzija Apple Music web plejera, već doživljaj za sebe, napravljen da bude sopstvena stvar. U tu svrhu, Cider nudi podršku za spatial audio preko Cider Audio Lab-a i obezbjeđuje ekvilajzer sa mnoštvom unapred podešenih opcija za izbor.

Aplikacija je takođe izuzetno prilagodljiva. Možete da pregledate i primjenite prilagođene teme (ili čak da kreirate sopstvene); postavite akcentnu boju; omogućite/onemogućite fensi efekte prozora; prebacite između dva izgleda korisničkog interfejsa; uključite kompaktni režim; kontrolišete šta se pojavljuje na bočnoj traci; i omogućite izvornu naslovnu traku prozora.

 

Podrška za MPRIS

 

Cider se takođe može pohvaliti uobičajenim finim stvarima koje biste očekivali od Linux muzičkog klijenta kao što je podrška za MPRIS, tako da možete da kontrolišete muziku iz većine Linux DEs zvučnih apleta, prisustvo na tray-u i obavještenja o promjeni numere.

Discord i LastFM integracija je ugrađena tako da možete da prenosite ili bilježite svoje navike slušanja muzike, a prateća aplikacija za Android vam omogućava da kontrolišete reprodukciju sa svog telefona. Takođe možete da smanjite aplikaciju na mini-plejer ili da je proširite do prelijepog imerzivnog prikaza preko cijelog ekrana sa tekstovima iz Musikmatch-a.

Cider je softver otvorenog koda koji je besplatan za korišćenje, ali vam je potrebna aktivna pretplata na Apple Music da biste ga zaista koristili kako je predviđeno (iako aplikacija takođe može da reprodukuje lokalne muzičke fajlove).

Cider je dostupna u skoro svakom mogućem formatu pakovanja, uključujući .deb, .appimage ili .snap iz projekta GitHub. Takođe je dostupan za instaliranje preko AUR-a ili sa Flathub-a. Ako koristite Windows, možete da instalirate Cider iz Microsoft prodavnice, da ga preuzmete pomoću Winget-a ili da preuzmete instalacioni program sa stranice projekta GitHub.

(Omgubuntu)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.