Instagram korisnici sada, pored videa, mogu da remiksuju i fotografije

 

Instagram je dodao više remiks planova, uključujući zeleni ekran, podijeljeni ekran ili picture-in-picture pregled, a korisnik može i sam da doda svoj pečat u postojeći Reel.

Moguće je i da dodate sopstveni remiks Reel-a, umjesto da se puštaju jedan pored drugog. Ovaj format je bolji kada imate nešto novo i aktuelno da objavite.

Meta nudi i nove šablone, koji će olakšati kreiranje Reels sadržaja sa unaprijed ubačenim zvučnim i video efektima. Još jedna nova funkcija je i mogućnost snimanja pomoću prednje i zadnje kamere na telefonu istovremeno, korišćenjem Instagram kamere.

Na kraju, potvrđena je i funkcija koja je ranije procurila u javnost, a to je da će sav video koji se okači na Istagram moći da se pretvori u Reels, dok god je njihova dužina ispod 15 minuta.

Klipovi dužine ispod 90 sekundi mogu biti i preporučeni u okviru aplikacije, što će im omogućiti da postanu šire dostupni. Ukoliko vam je profil podešen kao privatni, Instagram neće koristiti Reels kao preporučene i neće retroaktivno konvertovati starije ubačene video klipove.

Ova funkcija stiže korisnicima u predstojećim nedjeljama, a sve korisnikove video i Reels objave će objediniti u okviru jednog taba u aplikaciji.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.