Aplikacija Google Pay je postala Google Wallet i u nju, osim bankovnih kartica, sada ćemo moći da čuvamo više digitalnih propusnica, Covid potvrde, digitalne ključeve za auto…

 

Aplikacija Google Wallet biće dostupna na Android i Wear OS sistemima i standardizovaće način skladištenja i pristupa bitnim artiklima kao što su platne kartice, karte za događaje, karte za ukrcavanje ili kartice lojalnosti.

Takođe, Google Wallet će omogućiti laku integraciju sa drugim Google aplikacijama i uslugama. Na primjer, korisnik može da doda kartu za ukrcavanje u aplikaciju Google Wallet, što će da omogući lak i brz pristup u svakom trenutku.

Google Wallet može da obavijesti korisnika o statusu leta i podseti ga na vrijeme ukrcavanja. Da bi pronašli kartu za ukrcavanje, korisnici jednostavno treba da otvore aplikaciju Google Wallet, prevuku nagore na ekranu i dodirnu kartu koju žele da koriste.

Privatnost i bezbjednost su osnovne karakteristike aplikacije Google Wallet, a podešavanja obezbjeđuju podešavanja privatnosti koja odgovaraju željama i potrebama korisnika. Veoma lični predmeti kao što su platne kartice neće se dijeliti, čak ni na Google-u, bez dozvole korisnika. Pored toga, ako korisnik izgubi telefon ili je ukraden, korisnik može da ga pronađe, zaključa ili izbriše podatke sa uređaja pomoću funkcije „Find My Device“.

U narednim danima, svi korisnici će biti ažurirani sa aplikacije Google Pay na Google Wallet. Korisnici sa uključenim automatskim ažuriranjem videće da se njihova aplikacija automatski ažurira na aplikaciju Google Wallet. Korisnici bez automatskih ažuriranja moraće da ažuriraju ručno preko Play Store.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.