Ilon Mask je pogazio obećanje da kompanija Tesla neće prodavati bitkoin

 

Maskova kompanija Tesla objavila je da je prodala većinu svojih bitkoina. Proizvođač električnih automobila kaže da je prodao 75 odsto svojih bitkoina.

Odlučili su da prodaju jer je vrijednost kriptovalute ove godine pala za više od 50 odsto, piše Bi Bi Si. Šef Tesle Ilon Mask bio je među najistaknutijim zagovornicima kriptovaluta, a njegove izjave na društvenim mrežama često su podsticale značajnu aktivnost na kripto tržištima.

Teslina investicija od 1,5 milijardi dolara u bitkoin, otkrivena u februaru 2021, podstakla je porast potražnje za bitkoinom. Njegova cijena je prošle godine skočila na 70.000 dolara i to je bio vrhunac prije pada. Danas se jedan bitkoin prodaje za oko 22.000 dolara.

Tesla je prošle godine prestao da prihvata bitkoin za plaćanje za svoje automobile, navodeći zabrinutost zbog klimatskih uticaja energetski intenzivnog rudarenja bitkoina. U to vrijeme, Mask je na društvenim mrežama rekao da kompanija neće prodati bitkoin koji poseduje. „Tesla neće prodavati bitkoin“, napisao je na Tviteru.

(Index.hr)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.