Poznato je da neke aplikacije troše mnogo vaše memorije, neke automatski naplaćuju usluge, prikupljaju informacije o kreditnoj kartici ili dijele vaše podatke sa trećim licima pa ne bi bilo loše da ih se riješite

 

Ako imate ove aplikacije u svom pametnom telefonu najbolje bi bilo da ih se riješite. Evo neke od njih:

 

Neke besplatne igre

Često sadrže mnogo oglasa, ali je takođe moguće da postoji velika šansa da se koriste za krađu i prodaju ličnih podataka. Pažljivo pročitajte korisnički ugovor.

 

Aplikacije za brzo punjenje

Postoji mnoštvo aplikacija koje obećavaju brzo punjenje mobilnog telefona. Činjenica je, međutim, da ništa ne može napuniti mobilni telefon brže nego što to podešavanja dozvoljavaju.

 

Wi-Fi aplikacije

Budite veoma oprezni sa Vi-Fi aplikacijama koje tvrde da pružaju besplatne Vi-Fi lozinke ili zaštitu. Otkriveno je da neki od njih mogu ukrasti lične podatke, uključujući podatke o kreditnoj kartici.

 

Aplikacije za slušanje muzike nepoznatih programera

Osim što izuzetno brzo isprazne bateriju, malo je poznato da takve aplikacije mogu oštetiti telefon jer postoji opasnost da sadrže ugrađene viruse preko kojih hakeri mogu da ukradu lične podatke.

 

Aplikacije za praćenje lokacije

Aplikacije koje zahtjevaju pristup vašoj lokaciji ne samo da troše bateriju, već mogu i da prodaju lične podatke. Ništa bez pažljivog pročešljavanja uslova korišćenja.

 

Aplikacije sa ugrađenim pretraživačima

Ugrađeni pretraživači su ponekad već instalirani na uređaju prije kupovine, a ponekad se otvaraju automatski. Takvi programi ne garantuju zaštitu ličnih podataka ili zaštitu od virusa i značajno usporavaju operativni sistem uređaja.

(Geek)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.