Nova serija Apple-ovih telefona, iPhone 12 biće predstavljena sljedeće godine, a kolika će biti cijena?

 

Iako će u njih biti ugrađene skuplje komponente, cijena iPhone 12 će najverovatnije ostati na nivou iPhone-a 11, tvrdi jedan od najpriznatijih analitičara Apple-a, Ming-Či Kuo. Naravno, on ne može da garantuje da će to biti tako. Međutim, vjeruje da Apple neće posegnuti za dramatičnim povećanjem cijena.

Prema njegovim izjavama, ako i bude poskupljenja, cijena iPhone 12 neće biti više od 50 dolara u odnosu na cijene trenutnih iPhone 11 modela. Ta (minimalna) razlika u cijeni biće samo zbog toga što će modeli za sljedeću godinu imati ugrađene 5G modeme, čija proizvodnja je znatno skuplja od proizvodnje 4G modema.

Pročitajte još: Prvi službeni render Huawei P40 smartfona otkriva zakrivljeni ekran

Sama proizvodnja novih modela iPhone-a poskupiće za 30 do 100 dolara. Međutim, Apple će se potruditi da optimizuje lanac nabavke i na taj način obezbijedi isti nivo profita kao i do sada. A da li će to zaista biti tako? Moraćemo da sačekamo septembar sljedeće godine, kada je očekivano vrijeme pojave novih iPhone modela.

(PC Press)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.