Možete čak i da prelazite između originalne i remasterovane grafike u letu

 

Petroglyph, Lemon Sky i EA konačno su spremni ponuditi pogled na Command & Conquer remaster i očito je da igra neće krenuti daleko od svojih korijena. Novoobjavljeni prvi pogled na strategijsku igru ​​u stvarnom vremenu pokazuje da je u stvari samo originalni 2D naslov prepravljen umjetničkim djelima visoke rezolucije. Lemon Sky je vizuelno modelirao što je bliže moguće, a obradio ga je frejm po frejm s originalom. Možete čak i prelaziti između originalne i prepravljene grafike pritiskom na tipku dok igrate misije kampanje – to je kao skidanje naočala nakratko.

Pogledajte još: Diablo 4 bi mogao biti predstavljen na BlizzCon-u 2019?

Dodatni detalj izgledat će dobro na vašem 4K ekranu, ali takođe će vam omogućiti i zumiranje da biste uvidjeli detalje jer vaš komandos uništava zgradu.

 

Remaster igre „Command & Conquer“ uključuje i njene ekspanzije

 

Remaster će također uključivati ​​ekspanzije, tako da ćete imati glavne naslove i Covert Ops, Counterstrike i Aftermath, sve u jednom paketu. Bivšim osnivačima i programerima Westwooda koji trenutno rade na igri na Petroglyphu mora biti zabavno da „udaraju“ po starom kodu.

Još uvijek nema datuma izdanja za bilo koji remaster Command & Conquer naslov (uključujući i Red Alert), tako da ćete morati biti strpljivi. Međutim, od ranih indikacija, ovo će biti bliže igri koju su zamislili u svojoj glavi oko 1995. godine, nego pokušaju da ugodite današnjim igračima moderne mehanike. To možda neće ugoditi ljudima koji se nadaju uistinu novom (i dobrom) nastavku, ali veterani ovog RTS-a mogli bi biti sretni.

(Engadget via RockPaperShotgun)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.