Novi rekord po broju istovremeno aktivnih CS:GO igrača

 

Iako Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) uveliko gazi osmu godinu postojanja, po broju igrača on ne daje znake posustajanja, a nedavno je postavljen i novi rekord po broju istovremeno aktivnih igrača.

Tokom vikenda za nama je preko 900.000 igrača istovremeno igralo CS:GO, što je bilo sasvim dovoljno za postavljanje novog rekorda u ovoj igri, čime je prethodni oboren za oko 50.000 igrača. Dodatna zanimljivost je što novi rekord za ovu Valveovu igru dolazi nedugo nakon što je objavljeno da je i Steam imao rekordno visok broj korisnika.

Pogledajte još: Grand Theft Auto 5 u virtuelnoj stvarnosti | VIDEO

Naravno, najveći uticaj na porast igrača u CS:GO ima prelazak na free2play model, koji je privukao mnoge kojima je platna barijera smetala, a bitno je i napomenuti da je novi sadržaj dosta bogatiji u igri, što se ogleda kroz razne operacije.

"CSGO selfie time"
„CSGO selfie time“

Valve aktivno održava igru, i trenutno su največi problemi borba sa varalicama (cheater-ima) i naslinim igračima, za koje je nedavno počela primena auto-mute opcije, gde sistem samostalno detektuje nedozvoljeno ponašanje.

(play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.