Evan Blass tvrdi da će Apple uskoro predstaviti dugo najavljivani iPhone SE 2 – već u martu 2020. godine

 

Evan Blass rijetko griješi u prognozama vezano uz predstavljanje novih uređaja i njihovih specifikacija. Zahvaljujući njemu do sada smo imali prilike da saznamo kako Apple namjerava ove godine da obnovi SE liniju s novim, iPhone SE 2 modelom.

Prema dosadašnjim saznanjima, novi iPhone SE 2 više neće biti najsnažniji 4“ telefon na svijetu, jer će mu se ekran povećati na 4,7“.  Neće moći više da reklamira ni pod sloganom – „… u tijelu petice“, jer je Apple kao osnovu njegovog dizajna uzeo iPhone 8.

Dakle izgled novog iPhone SE 2 je više-manje poznat. Svana bi trebao da izgleda identično kao i iPhone 8 dok će se prave promjene dogoditi u unutrašnjosti kućišta koja je skrivena od pogleda znatiželjnika.

Iako se smatralo da će  stići bez Touch ID-a te da će isti biti zamijenjen modernijim i sigurnijim Face ID-om, čini se da neće. Ali posljednja tvrdnja zavisi od izvora, a čini se da jedan od njih griješi. Koji, saznaćemo tokom događaja na kojem će Apple predstaviti novi smartfon.

Zna se da će ovogodišnji SE model biti temeljen na A13 Bionic čipsetu, da će imati 3 GB RAM-a i 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Tačan datum predstavljanja nije poznat, ali jest okvirni – u martu 2020. Tako bar navodi Evan Blass, jedan od tačnijih izvora. Inače čini se da su još uvijek u igri dva naziva – iPhone SE 2 i iPhone 9. Kako se god na kraju zvao početna bi mu cijena trebala biti 399 američkih dolara.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.