Czinger 21C koji je „nastao“ iz 3D štampača napravljen je u 80 primjeraka i koštaće 1,3 miliona funti

 

Fantastičan automobil koji oduzima dah izašao je iz 3D štampača, ali da biste ga kupili moraćete da potrošite 1,3 miliona funti i postaćete jedan od osamdeset vlasnika Czinger 21C superautomobila.

Firma koja je proizvela automobil izjavila je:

„Ovako izgleda proizvodnja 21. veka. Svaki dio je sklapao poseban tim i jasno je da postoji određeni kvalitet. Sve je na vrhunskom nivou od njegovog preciznog dizajna, preko ručno rađene karoserije od ugljeničnih vlakna do boje vrhunskog kvaliteta“, naveli su proizvođači.

Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstaviće se Czinger 21C. Uoči tog debija, proizvođač je ponudio neke slike i zadirkivao neke od impresivnih performansi za vozilo.

Kada pričamo o performansama ovog modela, jasno je da se radi o „zverskom“ automobilu koji može da razvije brzinu od 400 km/h za svega 29 sekundi. Njegov motor je hibridni i kreira 1250 KS.

Automobil ima zanimljiv tandemski položaj sjedenja za dvije osobe koji vozača postavlja naprijed i u sredinu. Iako je većina specifikacija i karakteristika automobila za sada misterija, proizvođač kaže da su performanse postignute zahvaljujući vlastitom razvoju, snažnom hibridnom pogonu i optimizovanoj aditivno proizvedenoj strukturi vozila.

Video prikazuje vožnju automobila i ubrzanje automobila. Ima zvuk F1. Zupčanici se mijenjaju dovoljno brzo da osjećamo kako se koristi labavi prijenosni sekvencijalni mjenjač.

(B92/IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.