​Razvoj televizora kao da je usporio jer sami princip onoga što ti uređaji nude jeste što kvalitetnija slika (8K TV), što bolji zvuk, što veći ekran, što manje odsjaja i dizajn koji se uklapa u interijer.

Kako piše ICT Business, u tom smjeru je išao i ovogodišnji CES sajam u Las Vegasu, gdje se moglo vidjeti podosta noviteta, a zaključak stručnjaka je identičan – dosadno.

I to nije ništa loše, industrija je shvatila da nema smisla eksperimentirati jer 4K tehnologija još nije ni zaživjela punim plućima pa samim tim oni korisnici koji imaju 4K televizor povećeg ekrana i svih mogućnosti koje im se nude, od HDR i Dolby Vision tehnologije do solidnog i efikasnog operativnog sistema, nemaju nikakvog razloga da kupe novi TV.

Prosječna osoba nema nikakve koristi od 8K TV-a, microLED tehnologije, zvuka koji dolazi iz samog ekrana… Alternativa je imati soundbar za bolji zvuk, a 8K i microLED su još daleko od ikakve koristi za šire mase.

Stoga, ako neko ima solidan 4K televizor, nema razloga da posegne za onim što su predstavili Sony, LG, Samsung, Panasonic… na CES sajmu u Las Vegasu. Osim ako razmišljaju o novom TV jer im je stari jednostavno prestar.

(ICT Business)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.