Putem portala SamMobile i agencije FCC pojavile su se glasine o novom Samsungovom Galaxy A11 smartfonu koji bi trebao da ima trostruku zadnju kameru i bateriju od 4000 mAh

 

Portal SamMobile je pozivajući se na informacije dobijene putem regulatorne agencije FCC objavio podatke o entry-level Samsung Galaxy A11 modelu pametnog telefona.

FCC je ovaj uređaj sertifikovao pod oznakom modela SM-A115F. Prema dostupnim informacijama na tržište bi trebao doći s Qualcommovim Snapdragon 625 ili Snapdragon 626 čipsetom. Ti čipseti snažniji su i energetski djelotvorniji u odnosu na Exynos 7884 čipset prisutan u Galaxy A10 modelu prethodne generacije.

Umjesto baterije s kapacitetom od 3400 mAh sada je tu baterija od 4000 mAh, a umjesto jednostruke sada je tu trostruka zadnja kamera.

Od ostalih karakteristika tu je senzor otisaka prstiju sa zadnje strane, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i operativni sistem Android 10.

Budući da Samsung traži prednost u ovom segmentu na svjetskom tržištu, nudeći telefone konkurentne cijene koji pokreću najnoviju verziju Androida definitivno će predstavljati plus.

Samsung Galaxy A11 biće dostupan u crnoj, plavoj, crvenoj i bijeloj verziji.

Samsung je počeo uvoditi nove Galaxy A mobilne uređaje već početkom ove godine. Trebaće nekoliko mjeseci kako bi Galaxy A uređaji 2020 stigli na tržište. Sigurno ćemo vas obavjestiti nakon što pristigne više informacija.

(SamMobile)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.