Vatikan izričito tvrdi da papa Franjo nije na Instagramu lajkovao fotografiju oskudno obučene brazilske manekenke Natalije Gariboto

 

Zvanični Vatikan je zatražio od Instagrama da pokrene istragu o tome kako je sa zvaničnog profila papa Franje lajkovana fotografija oskudno obučene brazilske manekenke Natalije Gariboto.

Kako prenosi Gardijan, radi se o fotografiji Gariboto u školskoj uniformi, koja je lajkovana sa papinog profila 13. novembra.

Narednog dana lajk je povučen.

Za cio slučaj se saznalo kada je agencija za koju Gariboto radi Coy Co objavila fotografiju sa lajkom na svom Instagramu, uz komentar da su dobili zvanični blagoslov pape.

Slučaj je prokomentarisala i Gariboto koja ima 2,4 miliona pratilaca rekavši da će „makar otići u raj“.

 

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Natalia Garibotto (@nataagataa)

Papin zvanični Instagram profil vodi tim sastavljen od nekoliko ljudi, a kako je portparol Svete stolice rekao Gardijanu, isključena je mogućnost da je slika lajkovana iz Vatikana i zatraženo je objašnjenje od Instagrama.

Papa Franju na Instagramu prati 7,4 miliona osoba.

Papa ima profil i na Tviteru gdje ga prati 18,8 miliona korisnika te društvene mreže, a 2017. godine on je na na Tviteru bio najpopularniji svjetski lider.

Kako se navodi, poglavar rimokatoličke crkve lično ne piše objave, ali ih odobrava i ne lajkuje ničije objave.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.