Prošle godine je Blizzard najavio Diablo 4, najnoviji nastavak Diablo franšize. Za razliku od Diabla 3, gdje je prvo izašla verzija za PC, a konzola slijedila kasnije, Blizzard je otkrio da će razvijati i PC i verziju konzole uporedo, te da izgleda kao da će PC verzija podržavati igranje putem game kontrolera ako to više preferirate.

Iz Blizzard-a su izjavili, „Željeli smo pružiti igračima mogućnost da besplatno prelaze između dvije opcije, tako da bi naš korisnički interfejs trebao biti dovoljno objedinjen da izmjena hardverskih ulaza u toku igranja neće uticati na igrača. Objedinjeo korisnički inerfejs znači da je naš projekat više zasnovan na mreži (grid-based) zbog lakše navigacije, ali ne mora nužno značiti i identičan tok interakcije. “

Diablo je prije svega bio poznat kao akcijski RPG temeljen na kliku, ali kada se Diablo 3 pokrenuo za konzole, Blizzard je morao ponovo izumiti igru ​​da bi podržao kontrolere. Mnogobrojne recenzije Diablo 3 za konzole u velikoj su mjeri pozitivne, tako da nije čudno što bi Blizzard pružio računalnim igračima slično iskustvo omogućavajući podršku kontrolerima igara.

Hoćete li prihvatiti ili ne Blizzardovu ponudu, potpuno je na vama, ali barem je tu opcija. Iskreno, ova odluka ima smisla. Prethodno je Blizzard izjavljivao da imaju za cilj podržati igru ​​na više platformi, pa bi uvođenjem podrške za kontrole trebalo pomoći malo izravnati igralište i učiniti ga dosljednijim iskustvom.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.