EA SPORTS će morati da iz igre FIFA 2022 izbaci Dijega Armanda Maradonu

 

Maradona je kao classic igrač dostupan u FIFA 22 i u Ultimate Team modu možete ga naći kao „coveted icon card. Možete da birate između nekoliko njegovih „verzija“, iz različitih delova karijere.

Legendarni Dijego je preminuo 25. novembra 2020. godine, a već skoro godinu dana se za prava na njegovu zaostavštinu bore advokati njegove porodice.

Kako prenosi portal „Infobae“, sva prava na Maradonu ima kompanija Sattvica, koja je u vlasništvu advokata Matijasa Morle.

Prava Electronic Artsu dao je Maradonin dugogodišnji prijatelj i menadžer Stefano Ceci, koji više nema prava ni na šta, pa ih više nema ni EA.

Trenutno su dvije Icon kartice Diega Maradone još uvijek dostupne u FIFA 22 Ultimate Teamu, dok se sve tri njegove FUT Icon verzije mogu kupiti na FIFA 21 plej listama.

Argentinčeve karte su neke od najboljih u takmičarskom FUT modu igre. Njegova CAM kartica sa 95 ocjena ⁠je najbolja na tržištu, ⁠a košta igrače više od dva miliona novčića.

Maradona kartice FIFA igre

Igrači bi izgubili ove karte ako FIFA 22 povuče prava.

Savezni sudija Marceloa Gota rekao je za EA Sports da moraju „odmah prekinuti upotrebu navedenih brendova na bilo koji način koji koriste“. To uključuje “korišćenje slika na svim platformama i [naslova] uključujući FIFA 21, FIFA Ultimate Team, FIFA Street i FIFA World Class Soccer.”

Nakon Maradonine smrti prošle godine, EA Sports je održao proslavu za argentinsku legendu u njihovoj tada aktuelnoj FIFA 21. Dodali su Maradoninu navijanje i dresove argentinske reprezentacije u FUT klubove svih aktivnih igrača „kako bi s poštovanjem odali počast i proslavili život prave ikone.”

Sve je izgledno da će Maradonu da  izbace iz FIFA 21 i FIFA 22, a EA još nije javno komentarisala moguće uklanjanje Maradone.

(Infobae via Eurogamer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.