NortonLifeLock preuzeo Avast PLC u preuzimanju vrijednom 16,7 milijardi dolara

 

NortonLifeLock i Avast PLC donijeli su odluku o spajanju, koje je vrijedno između 8,1 milijardi američkih dolara i 8,6 milijardi dolara u dionicama.

Te su brojke otprilike jednake vrijednosti Avastova poslovanja, a u obzir se uzelo i dugovanje te britanske kompanije specijalizirane za antivirusna rješenja, kao i vrijednost njenih dionica na Londonskoj burzi, zaključno s utorkom 10. avgusta.

Automatski, nakon objave informacije o spajanju, dionice NortonLifeLocka porasle su za 2,5 posto. I već to je dobar početak jednog potpuno novog i osvježenog poslovanja, čemu se lideri obje kompanije i nadaju.

„Vidimo priliku postati lideri industrije i kreirati novi Cyber Safety biznis, a prednost su nam postojeći i renomirani brendovi, tehnologije i inovacije unutar obje grupacije. Vjerujemo da će nam sve to pomoći da omogućimo dodatne benefite za potrošače, dioničare i druge učesnike“, stoji u zajedničkom saopštenju.

U novom ruhu, NortonLifeLock i Avast PLC imaće oko pola miliona korisnika i ujediniće ponudu koju imaju. To daje dodatnu snagu i prednosti za njihovo poslovanje. Naravno, zbog ujedinjenja će biti prisutniji u globalnom smislu pa bi trebalo da ostvare značajnije prihode.

Kad su u pitanju Avastovi dioničari, obezbjediće im se kombinacija gotovine i novih dionica. Iz kompanija su ponudili detaljne mogućnosti na koje se dioničari mogu da odluče.

Prva mogućnost jeste da prihvate 31 posto vrijednosti dionica, čija se vrijednost odnosi na trenutak spajanja, u gotovini i 69 posto u tim novim dionicama. Druga mogućnost je da dobiju 90 posto u gotovini i deset posto u dionicama.

Obje kompanije vjeruju da je Cyber Safety još uvijek nedovoljno iskorišćen segment na tržištu i da bi se mogli nametnuti kao lideri. Ponudili bi organizacijama rješenja kakva bi ih zadovoljila. Prvenstveno u tome što garantuju dodatnu bezbjednost, kako njima kao organizacijama, tako i njihovim klijentima, korisnicima, partnerima…

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.