Direktne poruke na Instagramu konačno će biti dostupne i u web varijanti čime se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava korišćenje Instagrama

 

Facebook je u februaru prošle godine najavio da će direktne poruke (DMs) s Instagram-a biti dostupne i u web varijanti, što zajednica traži već duže vrijeme. I, nakon toliko čekanja, 14. jauara krenula je cijela priča pa će nakon prvobitno manjeg dijela korisnika mogućnost slanja poruka web putem na Instagramu, dobiti s vremenom i svi ostali korisnici.

Dosad se putem weba na Instagramu moglo raditi praktički sve što i na pametnim telefonima ili tabletima, ali direktne poruke se nisu mogle slati ni čitati. To je bilo poprilično nespretno, nepraktično i rušilo je značaj desktop aplikaciji ili pregledavanju Instagrama kroz web browser. Napokon, nakon toliko godina, promijenilo se i to na bolje.

Sve ovo čini se da je dio jedne šire integracije o kojoj se priča duže vrijeme, a tiče se one između Messengera, WhatsAppa i Instagrama.

Pročitajte još: Od sada vam je potreban Facebook nalog za prijavu na Messenger

Na taj način Facebook želi sve svoje usluge učiniti dostupnijima, a oglašivačima više prostora da se pokušaju nametnuti na tržištu.

To znači i više prihoda za Facebook, što se uvijek pozdravlja od lidera kompanije i svih investitora. Samo, rijetko su promjene dobre za sve strane, a ova svakako jest.

Jer, iako je Instagram od svojih začetaka bio prvenstveno namijenjen mobilnim uređajima, ograničenja zaista nisu imala smisla.

Pogotovo ne u vrijeme kad sve tehnološke kompanije gledaju kako da se bolje ponude na što više platformi. Ovaj potez dokaz je da i Facebook ide u tom smjeru.

Web internetski pregledači ne koriste se samo na računarima već i na mobilnim uređajima jer postoje korisnici koji nisu fanovi aplikacija, ili ih jednostavno ne mogu kvalitetno pokretati. Posebno se to može vidjeti u zemljama koje se tek razvijaju u tehnološkom smislu.

Ovako se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava korišćenje Instagrama, a ujedno omogućava oglašivačima dodatni prostor da se predstave na svjetskom nivou. Zaista, „win win“ situacija za sve.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.