Facebook kaže da vam više neće dozvoliti da koristite Messenger ako nemate Facebook nalog. Od 2015. godine, Facebook je ljudima omogućio da se prijave za Messenger koristeći svoj telefonski broj zajedno sa njihovim imenom i fotografijom. To više nije slučaj.

U svom centru za pomoć Facebook sada navodi „moraćete otvoriti Facebook nalog da biste koristili Messenger“ i razgovarali s prijateljima i poznanicima na njemu. Potvrdio je promjenu na VentureBeat: „Otkrili smo da se velika većina ljudi koji koriste Messenger već prijavljuje putem Facebooka i želimo pojednostaviti postupak. Ako već koristite Messenger bez Facebook naloga, nema potrebe ništa raditi. “

Pročitajte još: Facebook razvija vlastiti operativni sistem

Potez Facebooka ne bi trebao biti preveliko iznenađenje. Integriše svoje različite servise za razmenu poruka (Messenger, Instagram i WhatsApp) kako bi omogućio ljudima da komuniciraju kroz sva tri. Još nije jasno hoće li od budućih korisnika Instagrama i WhatsAppa biti zahtjevano da imaju Facebook nalog. Imati jedan nalog povezan s tri usluge zasigurno bi pojednostavio interoperabilnost, iako bi to moglo ugroziti neke ljude koji koriste Instagram ili WhatsApp, ali ne i Facebook.

(Forbes)

Pročitajte još: Mnogima se neće svidjeti šta WhatsApp priprema u 2020. godini

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.